Seizoen 2017
Berlicum, 03-02-2017

Het laatste bericht dateert al weer van even geleden, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is. Na een periode van rust inclusief vakantie in oktober vorig jaar, voelde mijn rug met de dag beter aan. In die tijd heb ik tevens al nagedacht over de invulling van seizoen 2017 waar ik master 40+ wordt.

Het geplande veldrijden heb ik geschrapt. En ik ben op zoek gegaan naar een personal trainer om er in mijn eerste master 40+ jaren nog eens vol voor te gaan. Ik merkte dat ik totaal zonder structuur aan het trainen was en dat rusten er wel eens bij in schoot, gewoon omdat ik het (te) leuk vindt om te fietsen. Ik heb in Aschwin iemand gevonden die mij hierin de komende tijd gaat begeleiden. Er zit dus momenteel weer veel variatie in de trainingen en trainingsbelasting/week. Ik merk dat ik hierdoor weer erg gemotiveerd aan het raken ben.

Tevens heb ik voor het eerst een inspanningstest gedaan om de trainingen nog beter af te kunnen stemmen op mijn sterke/zwakke punten. En, nog belangrijker, om het lichaam eens te laten controleren op onregelmatigheden, zoals gezegd tikken we dit jaar de 40 al aan. Gelukkig was alles nog in orde, evenals mijn motor, die voor mijn leeftijd nog behoorlijk wat PK’s had! Alweer een extra motivatie!

Dan heb ik in grote lijnen het seizoen al gepland, met de focus vooral op het NK Marathon, waar op dit moment nog niet van bekend is waar deze gehouden zal worden. De kalender is inmiddels weer gevuld met diverse wedstrijden voor welke ik al aangemeld heb/op de planning heb staan. Onder andere 3 stuks 3-daagsen, welke mij vorig seizoen super bevallen zijn. De kalender zal komende weken verder gecomplementeerd gaan worden.

Dan is er tevens een einde gekomen aan een tijdperk. Al vanaf dat ik begon met fietsen ergens in 2003, word ik ondersteund door Bikecenter Van Tuyl. Deze samenwerking komt helaas vanaf dit seizoen ten einde. Momenteel ga ik dus sponsorloos wedstrijden rijden, dus als iemand zich geroepen voelt een “oude krijger” te ondersteunen zou dat zeer welkom zijn! Alle tips en steun is welkom.

De klachten aan mijn rug zijn momenteel volledig over. De komende tijd zal de website dan ook weer regelmatig ge-update worden met wedstrijdverslagen. Hopelijk gaat het weer een mooi & blessurevrij seizoen worden.

terug