Lithse Ham Cross
Lith, 04-02-2017

Vandaag de aftrap voor seizoen 2017. Al enkele jaren was het plan er om deel te nemen aan de Lithse Ham Cross, maar telkens kwam er iets tussen. Dit jaar moest het er dan eindelijk eens van komen om deze wedstrijd te gaan rijden. Een leuk rondje met gras, wat verharde stroken, balkjes en los zand! Een wedstrijd waar alle niveau’s en alle soort fietsen tegelijk van start gingen voor 1 uur koers.

Op de fiets heen gereden om na de inschrijving meteen een rondje over het parcours te gaan. Daarna op de weg de warming-up voltooid om, door mijn late inschrijving, achter aan het pak van zo’n 70 deelnemers aan te schuiven op het strand. Omdat na 300 meter al een fuik zat, zou het een rommelige openingsronde worden.

Ik maakte me niet druk en passeerde waar kon om zo gestaag op te schuiven. Ik kon een lekker tempo draaien en ondanks de hinderingen van andere coureurs wist ik na een aantal ronden toch aan te sluiten bij de kop van de koers. Hier nam ik meteen de kop om hetzelfde tempo door te trekken. En ik merkte dat ik, zeker in de loszandstroken, de bovenliggende partij was.

Al snel kwam ik alleen te rijden en bouwde mijn voorsprong gestaag uit. Het bleef opletten met achterblijvers, maar gelukkig ging het in mijn geval allemaal zonder al te veel hinder net goed. Met nog 3 ronden te gaan zag ik mijn Transalp-maat Roel met rasse schreden naderen. Ik had niet het idee dat ik stilviel, maar hij had duidelijk nog wat over!

Met ingang van de laatste ronde sloot hij dan ook aan. Waarna ik hem meteen moest laten gaan, hij reed simpelweg te hard. Halfweg kon ik, door wederom de los zand stukken foutloos te rijden, weer aansluiten. Maar dit was maar voor eventjes, op de rechte powerstukken ging het gas er weer op, en kon ik net niet aanpikken. Zo moest ik met een tweede plek genoegen nemen. Gezien het deelnemersveld, omvangrijke trainingsweek en de eerste wedstrijd sinds lange tijd, kan ik niet anders dan tevreden zijn. De eerste bloemen zijn binnen en ik ben op de goede weg om er een mooi jaar van te gaan maken!

Tijdens de prijsuitreiking was het inmiddels flink gaan regenen. Zo haalde ik nog een flink nat pak op weg naar huis.

terug