NL Cup - Xtreme MTB Challenge
Burg Haamstede, 26-03-2017

Het dateerde alweer van 10 maart 2013 dat ik mijn laatste nationale MTB – wedstrijd had gereden, waarna mijn rug het begaf. Die heb ik inmiddels weer redelijk onder controle, dus vond ik het weer eens tijd om het wat dichter bij huis te gaan proberen. Dat de jaren gewoon door tellen blijkt wel uit het feit dat ik dit jaar bij de masters 40+ mag starten!

Samen met Lot & Thijs gingen we er een mooi dagje zee van maken. Dit was mogelijk omdat de wedstrijd in het duingebied van Burg Haamstede verreden werd. Al heel vroeg met een stralend zonnetje vertrokken om optimaal voorbereidt aan de start om 10:20 uur te verschijnen. Nadat het stuurbord op de nieuwe Scott was bevestigd, het rugnummer was op gespelt en het parcours was verkend, kon ik me op gaan maken voor de start van de race.

Het was een schitterend parcours, constant op en af en heel veel singletrack. Helaas had ik vorige week de eerste wedstrijd in Berlicum moeten missen vanwege ziekte, dus was het achteraan starten. Hierdoor was het wachten op geschikte plekken om in te halen, icm lastige inhaal manoeuvres verloor ik veel tijd en kracht. Na de eerste ronde werden de gaten groter en kon ik mijn eigen tempo gaan rijden. Langzaam schoof ik op naar een plek binnen de top 10.

Op 2 “ijkpunten” op het parcours zag ik de 4 koplopers elke ronde rijden. Helaas kwam ik niet dichterbij, positief was dat dan wel dat het gat precies hetzelfde bleef. Ik reed dus na de eerste ronde net zo hard als de koplopers. Dit zorgde er mede voor dat ik alle achtervolgers op gepikt had en op plek 5 kwam te rijden. 1 man bleef echter netjes in mijn wiel en kreeg ik niet gelost.

Net voor het ingaan van de laatste rond maakte ik dan een stuurfoutje en kwam op een gaatje te rijden. Dit wist ik weer te dichten, maar makkelijk ging het niet meer. Nadat ik werd gehinderd door 2 gedubbelde moest ik weer een gaatje dichtrijden. Ook dit lukte me weer, maar wederom een stuurfoutje deed me breken. Ik zat op mijn max te rijden en de benen deden weer eens ouwverwets pijn! Zo bolde ik als 6de over de streep.

Na mezelf te hebben opgefrist hebben we een heerlijk geluncht met aansluitend een strand- en boswandeling. Voor mij een extra krachttraining, met de wandelwagen over het strand. Kortom een mooie, sportieve, zonnige en gezellige dag!

terug