Complete off-day
Oldenzaal, 02-04-2017

Vandaag weer vroeg uit de veren om richting Oldenzaal af te reizen voor de mtb wedstrijd op reacreatiepark 't Hulsbeek. Een kleine ronde met veel kunstmatige hindernissen, voor velen geweldig, maar niets voor mij. De zin was dan ook al gedeeltelijk weg na 1 ronde verkennen. Nergens powerstukken waar ik mijn kracht kwijt kon. Maar een North-Shore, Switch-Back klim, drop-off, afdaling met wat boomstammen en vele korte steile klimmetjes en scherpe bochten. Iets wat ik de afgelopen jaren in de marathon's nergens tegen ben gekomen.

Maar het zonnetje en mijn trouwe fans waren weer mee, dus toch maar het beste ervan proberen te maken. Ik mocht iets eerder opstellen als vorige week, maar vanaf rij 4 zou het nog een lastige klus worden om voorin te geraken. Met de start was ik voor mijn doen redelijk goed weg, ik verloor in ieder geval geen plekken. Nadat we de eerste lange single-tracks op doken, was het wachten geblazen om te kunnen passeren.

Dit ging in het begin redelijk, ik schoof snel op naar plek 12, sloot ook aan bij een groepje, maar daar bleef ik "hangen". Het ging ineens niet meer vooruit, en ik moest ze weer laten gaan. Terwijl ik toch maximaal aan het rijden was volgens mijn hartslagmeter. Het werd een waar gevecht tegen mezelf, om toch zoveel mogelijk de gang erin te houden.

Maar ik kreeg er de snelheid niet in. uiteindelijk lukte het me in de laatste ronde nog 1 renner op te pikken om zo als 11de de streep te passeren. Ik kan me niet herinneren ooit zo'n belabberde wedstrijd te hebben gereden. Na deze korte uitstap naar de cross-country wedstrijden ga ik me de komende weken weer toeleggen op de vertrouwde marathon wedstrijden. Hopelijk gaat dat beter, de trainingen lopen in ieder geval super, daar klampen we ons maar aan vast.

terug